Руските сили на Донецко направление са отразили пет атаки на подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) близо до Минковка, Красное, Авдеевка и Клещеевка, като в хода на действията са ликвидирани 370 военнослужещи на Киев. Това обяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава ТАСС.

"На Донецко направление активните действия на подразделенията на Южната групировка войски, ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийския огън и мощните огнехвъргачни системи са отбили пет атаки на подразделения на ВСУ в районите на населените места Минковка, Красное, Авдеевка и северно от Клещеевка“, привежда агенцията думите на говорителя на военното ведомство в Москва.

Конашенков добави, че "до 370 украински военнослужещи, два танка, шест бойни бронирани машини, четири автомобила, две американски артилерийски системи M777, полска самоходна артилерийска установка Krab и гаубица Д-20 са били унищожени за денонощие“.