В рамките на денонощие руските сили са спрли дейността на три диверсионно-разузнавателни групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Запорожското направление. Това обяви говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предава ТАСС.

"На Запорожско направление със самоотвержени и добре координирани действия на руските войски е отбита атака на части от 128-а планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на село Жеребянка, Запорожка област. В районите на населените места Преображенка и Малая Токмачка, Запорожка област, са нанесени въздушни удари по струпвания на жива сила и техника на ВСУ.Освен това е спряна дейността на три украински диверсионно-разузнавателни групи в районите на населените места сЛуговское, Марфопол и Мирне в Запорожка област“, ​​допълни Конашенков.

По-рано през деня руски и украински Telegram канали съобщиха за започнали ожесточени боеве в района на селищата Петихатки и Жеребянка, на 10 километра западно от Орехов. Според съобщенията, ВСУ са се опасявали от въвеждането на големи сили в контраофанзивата на Запорожко направление. На бойното поле са били изпратени предимно малки маневрени групи, като и от двете страни активно е работила артилерията.