Военнослужещите от руската групировка "Център“ са отразили 10 опита на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да атакуват по-рано загубени позиции на Лиманското направление, загубите възлизат на над 100 души. Това съобщи пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

"На Краснолиманското направление, в района на Червонопоповския участък и Серебрянското горско стопанство, щурмовите групи от 42-ра, 62-ра и 66-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна направиха 10 опита да атакуват по-рано загубени позиции. В резултат на стрелбата с подкрепата на авиацията и артилерията на група "Център“ загубите на противника възлизат на над 100 бойци. 14 военнослужещи са се предали, 4 бойни машини на пехотата са унищожени, 3 бойни бронирани машини, един пикап“, заяви Савчук.

Според него щурмовите групи на 25-та въздушнодесантна бригада на ВСУ са разбити с артилерийски огън и въздушни удари от групата войски "Център“ на Сватовско направление. "Бяха унищожени три бойни бронирани машини, два пикапа и до 30 бойци на противника. <...> По време на контрабатарейния бой бяха поразени две гаубици М777 западно производство, три 120-мм минохвъргачки. Екипажите на тежките огнехвъргачни системи "Солнцепек“ нанесоха огневи поражения по три цели, от които – по две опорни точки и райони на струпване на жива сила на противника“, заяви Савчук.