В сутрешните часове на деня Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с подкрепата на две бойни машини на пехотата Bradley са се опитали да атакуват позициите на руснаците край населеното място Работино на Запорожкия фронт. Настъплението им обаче е било спряно с артилерия и противотанкови системи - и двете бойни машини на пехотата са унищожени, съобщава руският Telegram канал "Рибар“ в последната си сводка за ситуацията в хода на украинското контранастъпление в Запорожка област.

По данни на канала към момента ситуацията в района е относително стабилна. ВСУ обаче продължават бойните действия към предните линии с пехотни групи и без използване на бронирана техника. Един от тях е била отблъсната в района на Пятихатка. С оглед активността на украинците обаче "Рибар“ заключава, че атаките ще бъдат възобновени в близко време и то не само в посока Работино.

Отбелязва се, че 14 танка АМХ-10 са прехвърлени в зоната на отговорност на 108-а бригада на териториалната отбрана в Пологовския участък, вероятно от състава на тактическа група "Марун“.

Освен това в Орехов са прехвърлени няколко щурмови групи от 47-ма ОМБР. Три роти от 56-ти, 417-ти и 423-ти стрелкови батальони на ВСУ са преместени в Каменски, а силите на 14-та бригада на Националната гвардия на Украйна са забелязани в Красная Криница.

По линията на съприкосновението украинците са увеличили интензивността на обстрела на фронтовата линия. По данни на "Рибар“ касетъчни боеприпаси се използват почти по целия фронт на Запорожското направление като част от артилерийската подготовка преди атаката.