Руската армия е обърнала в бягство щурмови групи на украинските войски в района на село Работино в Запорожка област, съобщи за РИА Новости ръководителят на местното обществено движение "Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов.

"Имаше няколко атаки от бойци на украинските въоръжени сили в малки групи без използване на тежка техника, но те претърпяха загуби и избягаха. Те бяха обстрелвани от артилерия.Убитите бойци са десетки", заяви той.

Според Рогов войниците от 291-ви полк са се представили много добре от руска страна.

Освен това, добави Рогов, е унищожен пункт за временно разполагане на украинските войски в района на Работино. Фронтовата авиация бомбардира украинските позиции.

През последните седмици обстановката около Работино остава една от най-трудните за руснаците не само на Запорожкия фронт, но и в общата зона на бойните действия. Украинските въоръжени сили от няколко месеца обстрелват селото с артилерия и се опитват да го щурмуват. В селото не е останала нито една непокътната къща. Както обясни за РИА Новости войник от армейските специални сили "Осман“ с позивна Планинец, украинската армия се бие толкова ожесточено за Работино с надеждата да отвори пътя към Токмак.

Преди ден Министерството на отбраната съобщи, че в района на Работино руски войници са отбили две атаки на 47-а механизирана бригада на украинците за един ден. Освен това западно от село Вербовое е ударено съсредоточаване на жива сила и техника на 80-а десантно-щурмова бригада на Украйна.