На Покровско направление основните боеве продължават да са в Селидово, съобщава военно-аналитичният Telegram канал Military analytics. По данни на експертите руснаците са успели да напреднат до прерязания път към Покровск северно от Селидово.

Основните усилия на руските части са насочени към изтласкване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от останалата част от високите сгради в северната част на града -11-ти микрорайон.

Ситуацията за украинските военни е тежка. Украински експерти смятат, че подразделенията на Киев ще трябва да се оттеглят от Селидово.

"ВСУ ще трябва да се изтеглят от Селидово, защото боевете в града са нерентабилни“, коментира директорът на информационно-консултантската компания Defense Express Сергей Згурец.

По думите му съотношението на загубите е едно към едно, което е неприемливо за ВСУ. Згурец също отбеляза, че е необходимо да се осъзнават рисковете от флангови атаки по линията на снабдяване.

"В момента има само една линия, която работи под обстрел. Военните трябва да оценят рисковете и да вземат предвид опита от Угледар, за да не вземат решения в последния момент под натиска на вражеската артилерия“, препоръча експертът.