През нощта руските сили отново са нанесли масирани удари с безпилотни летателни апарати по пристанищната инфраструктура в Одеска област, предава УНИАН, като уточнява, че атаката е извършена с дронове Shahed-131/136 и е продължила три часа.

"Това е четвъртото нападение срещу Измаилския район през последните пет дни. В резултат на днешната атака в няколко населени места бяха повредени съоръжения за гражданска и пристанищна инфраструктура, елеватор за зърно и административна сграда“, поясни ръководителят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

По думите му при нападението е пострадал един цивилен - водач на камион, който е получил лека травма на крака. В момента са в ход действия за ликвидиране на последствията.

От своя страна пресслужбата на Силите за отбрана на Южна Украйна уточни последствията от нощната атака на Русия срещу гражданската инфраструктура на Дунавския регион.

"Цели на противника остават пристанището, селскостопанската и друга гражданска инфраструктура в района. От попадението са повредени елеватор, административни сгради, складове, камиони. Един от шофьорите е ранен, оказана му е медицинска помощ на място“, се казва в разпространеното съобщение.