Екипажи на бойните машини на пехотата БМП-3 от Гвардейската танкова армия на Западната групировка войски са ликвидирали до взвод от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), войниците от който са се опитвали да се укрият в блиндаж от обстрел, предава ТАСС, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Получила координатите на целта от подразделението за въздушно разузнаване, бронираната група на БМП-3 премина на затворена огнева позиция и след проверка на координатите със 100-милиметрови оръдия порази заемащите позиции личен състав на ВСУ в горски пояс. Благодарение на офицерите-разузнавачи, които коригираха огъня на бойните машини в реално време с помощта на безпилотни летателни апарати, директните попадения успяха да унищожат две землянки с личния състав на ВСУ, опитващи се да се скрият от огъня“, става ясно от разпространеното от военното ведомство в Москва съобщение.

Допълва се, че в същото време щурмовите групи са се приближили на необходимото разстояние за атака и след края на артилерийския обстрел са заели опорния пункт.

"След изпълнение на огневата задача екипажите на БМП-3 напуснаха огневите позиции възможно най-скоро и се отправиха към безопасен район за попълване на боеприпаси и обслужване на техниката“, се отбелязва още в текста.