Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да се опитват да пробият отбраната на руските въоръжени сили в Глушковски район на Курска област. Съдейки по кадрите в мрежата, те не могат да влязат във Веселое. Руските войски нанасят артилерийски и въздушни удари по Нови път и близките населени места в Сумска област, пише "Рибар“.

От покрайнините на Медвежие отново се появиха кадри с унищожени украински бронирани машини северно от селото, отбелязва Telegram каналът. Вероятно е разрушен по време на атаката на бронираната група, кадри от отражението на която се появиха предишния ден. Въпреки това фактът на атаките на украинските въоръжени сили в посока Глушково не подлежи на съмнение.

Едновременно с това продължават боевете в Кореневски район. Съдейки по кадрите от въздушни удари по гори в района на Орловка и докладите на руското министерство на отбраната за атаки на украинските въоръжени сили в същия район, ВСУ все още поддържат сили на линията, за да продължат атаките, дори като се вземе предвид настъплението на руските въоръжени сили в Любимовка.

В района на Малая Локня, Кругленки, Орловка и Нова Сорочина, съдейки по продължаващите въздушни и артилерийски удари на руските въоръжени сили, остава висока концентрация на украински сили. В този случай не се наблюдават промени в конфигурациите на контролните зони.

Появяват се все повече кадри от околностите на село Борки с прочистване на селото от ВСУ, които могат да потвърдят превземането му. Също така беше възможно да се изясни ситуацията на запад от селището: според нова информация не е имало навлизане на руските въоръжени сили в покрайнините на Плехово на 17 септември и ВСУ са били изтласкани от гората западно от Борки.