ВСУ са направили нови опити за настъпление в посока Урожайное и Приютное през нощта срещу вторник, но са били отхвърлени със загуби, пише Telegram каналът VOIN DV.

Отбелязва се, че естеството на действията на ВСУ не се е променило, както е видно и на видеото от опита за настъпление в Старомайорск  - атаките се извършват в малки щурмови групи, бронираните машини се появява на открито рядко. Това е така, защото руснаците са наситили небето с дронове 24 часа в денонощието и незабавно посрещат опити за движение с огън от артилерия и авиация. Контролът над Старомайорск е за Русия и техните части преминават в контраатака, но засега без съществени резултати.

На Ореховския сектор подразделенията на Въоръжените сили на Украйна, с подкрепата на бронирана техника, са направили няколко опита за атака в посока Работино. Един украински танк е взривен от мина, пехотата се е оттеглила под артилерийски огън. Една БМП е изгорена от екипажа на ПТУР на 58-а армия на Руската Федерация.

На видеото: Бойците на ОБТФ "Каскад“ в координация с други руски части унищожават украинска колона на поход към село Старомайорское.