Руските сили продължават с опитите да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) при Авдеевка, предава УНИАН, като се позовава на данни от Генералния щаб на военните на страната.

"През изминалото денонощие са станали 90 военни сблъсъци“, се казва в оперативната информация на ГЩ на ВСУ в социалната мрежа Facebook.

По-конкретно, в зоната на отговорност на Оперативно-стратегическата група на силите "Хортица“ на Купянско направление украинските войници са отблъснали повече от 30 атаки на руснаците в районите на селищата Синковка и Ивановка в Харковска област, както и 12 нападения край Надежда в Луганска област.

Също така на Лиманско направление силите за отбрана на Украйна не са допуснали загуба на позиции в района на Макеевка в Луганска област.

В района на Бахмут руснаците са се опитали да възстановят загубени позиции в района на Клещеевка в Донецка област. От своя страна ВСУ продължават щурмови действия южно от Бахмут, Донецка област, като нанасят загуби на руснаците в жива сила и техника и затвърждават позициите си на постигнатите рубежи.

Край Авдеевка силите на Москва са възобновили настъпателните действия и не се отказват от опитите си да обкръжат града. Украинските войници твърдо държат отбраната, нанасяйки многобройни загуби на руснаците. Така за изминалото денонощие загубите на силите на Москва възлизат на: убити и ранени – близо 900 души, унищожени и повредени са почти 50 танка и над 100 бронирани машини, според данните на ГЩ на ВСУ.