На Кураховско-Покровско направление руските войски се приближават към населеното място Цукурино от изток, съобщава украинският военно-аналитичен Telegram канал Military analytics.

Там подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са успели да спрат руската офанзива отвъд железопътната линия северно от Цукурино.

Отбелязва се, че военното ръководство на страната прехвърля резерви в района. В същото време руски части са достигнали покрайнините на Цукурино и от север.

Ако въоръжените сили на РФ успеят да осъществят пробив там и след това да прекъснат друг път - от Селидово до Курахово през Новодмитровка, вече няма да има пътища за снабдяване на групировката на ВСУ от юг. А придвижването им на три до пет километра северно от града може да отреже последния удобен северен път от Покровск. Тогава снабдяването на тази групировка войски ще стане възможно само чрез един-единствен маршрут покрай реката. Но и той ще бъде под огневия контрол на руските сили, което ще се превърне в огромен проблем за големия град Селидово и неговия гарнизон, обобщават анализаторите.