На Покровското направление основните боеве продължават да са за Селидово, където руските войскик са превзели индустриалната зона и част от частния сектор на север и изток. Украинските военни пишат за влошаващата се ситуация: боевете вече се водят в пределите на града и за военните на Киев остава само един снабдителен път, съобщава военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

Военнослужещ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с позивна "Мучни“ съобщава, че руските части напредват в града, атакувайки от север, изток и юг. Те не са стигнали до високите сгради в центъра на града, където се намира основният укрепен район на военните на Киев.

"Мучни“ също потвърждава, че щурмовете на Вишневое, западно от Селидово, вече са в ход, за да се откъсне градът от Покровск.

Така руските части се опитват да достигнат река Соленая източно от Вишневое, за да овладеят последния път, който влиза в Селидово от запад (от Покровск). Ако успеят, тогава ще имат около половин километър пеша до града. И по този начин гарнизонът на ВСУ ще бъде обкръжен.

Лейтенантът от ВСУ Алекс потвърждава, че руските войски са успели да се укрепят в частния сектор в източната част на Селидово и е в ход атака срещу центъра на града. Това напредване е било улеснено от предишните успехи на силите на Москва по фланговете.

Снайперистът от ВСУ Константин Прошински пише, че основната причина за напредването на руската армия е липсата на украински личен състав, който да блокира всички възможни пътища за влизане на руските войски, движещи се на малки групи.