Руските военни са поставили под контрол и селището Волчие в Донецка област, продължавайки настъплението напред по железопътната линия към Покровск в резултат от пробива в отбранта на Въоръжените сили на Украйна при стратегическия железопътен възел Очеретино, предава РИА Новости.

"Подразделенията на групата сили "Център“ в резултат на активни действия освободиха село Волчие в Донецката народна република и подобриха тактическата обстановка“, се казва в доклада.

Това е вече четвъртото село, превзето от руските военни за три дни: на 27 юли групата "Център“ овладя Лозоватское, а на 28 юли – Евгеновка и Прогрес.

Информацията за загубата на Волчие и Прогрес бе потвърдена от командира на батальона на 47-ма бригада на ВСУ Александър Ширшин с позивна "Гений“.

"Към момента Прогрес не е наш. Волчие не е наше. Не мога да кажа, че това се е случило заради един фактор. Това е въпрос на подготовка на персонала, разбиране на принципите на управление, количеството боеприпаси и оборудване, това е компетентността на офицерите, ръководния състав, това е мотивацията на хората, за съжаление, това е война“, заяви той пред онлайн изданието "Лiга.net"

Освен това, както се съобщава, бойците от руската групировка войски "Център“ са разгромили части на 31-ва, 32-ра механизирана, 68-ма егерска, 1-ва танкова бригади на украинските въоръжени сили, 109-та и 241-ва бригади за сухопътна отбрана в районите на населените места Дружба, Торецк, Новгородское, Розовка, Ивановка, Новогродовка и Новоселка Първа, а също така отблъснала осем контраатаки на щурмови групи от 47-ма, 53-та, 151-ва механизирана, 144-та пехотна, 95-а десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили и Лютската щурмова бригада на Националната полиция.