След затишието през последните дни от сряда руските сили предприемат нов опит да превземат Авдеевка. Това обяви ръководителят на военната администрация в града Виталий Барабаш в ефира на телемаратона, предава РБК-Украйна.

"Обстрелът продължи цяла нощ. Чуваме стрелба от нашите позиции денонощно. Излизат с всичко, което имат. Условното "намаляване“ на градуса на напрежение, което имаше по нашето направление през последните дни, за съжаление от вчера се промени. Наблюдаваме ескалация, броят на обстрелите на територията се увеличи, както и този на ракетните удари - не само по нашата, но и по съседната община Очеретинск“, поясни Барабаш.

По думите му руснаците не се отказват от опитите си да обкръжат града и да намерят "слаби места“ в отбраната на украинските войски в района.

"Е, те компенсират всичките си неуспехи с количество и интензивност на артилерийските и ракетно-въздушните удари“, добави ръководителят на военната администрация.

"Сутринта те (руснаците - бел. ред.) "тръгнаха“. Вече има два масирани обстрела. Първият - в 6:05 до 6:45 часа, вторият от 7:00 часа. Окупаторите удариха старата част на града - както с оръдия, така и с "Град“, заяви още Барабаш и добави, че няма данни за пострадали.

През последните дни руските войски предприеха мащабно настъпление към Авдиевка, припомня агенцията.