На Торецко направление постепенно се оформя "котел“ източно от населеното място Ню Йорк. Руските войски там напредват в Ню Йорк, Дружба, Северное и Железное, се казва в сводка на украинския военно-аналитичен Telegram канал Military analytics.

На Покровско направление руснаците са превзели Желанное и Орловка, а също така са настъпили в Николаевка и Журавка, наближавайки Новогродовка.

Военният офицер от 24-та специална бригада "Айдар“ Станислав Бунятов съобщава, че на това направление ВСУ "имат изтощени части, които цял ден са тероризирани от авиацията и след това щурмувани от пехота в съотношение 10:1“. Според него "пехотата на противника, наистина подготвена за бойни действия, се бие там, щурмувайки от 04:00-05:00 до 21:00 часа всеки ден“.

"При такъв натиск има два варианта: битка до смърт или постепенно отстъпление към подготвени отбранителни линии“, добавя Бунятов. По думите му такива линии са създадени около Мирноград и Покровск.

Освен това руските въоръжени сили вече са на шест километра от Селидово, чиято загуба ще създаде заплаха за отбраната на Курахово, казва военният Николай Ворошнов.

Също така, според неговата оценка, има заплаха от полуобкръжение на групировката на ВСУ в Угледар, ако руснаците успеят да превземат редица важни обекти по трасето Угледар-Мариинка.

На Донецко направление в Красногоровка руските войски са окупирали останалите северни квартали на града. Украинската армия държи предградието на микрорайон на северозапад.