Кринки и районът наоколо са напълно прочистени, но опитите на украинските въоръжени сили да кацнат на един от островите продължават. Това заяви ръководителят на окупираната от руснаците част на Херсонска област Владимир Салдо, цитиран от РИА Новости.

"Кринки е напълно прочистен. Целият район около Кринки също е напълно прочистен. Нашите военни контролират всичко там. Но въпреки това опитите за десант отново някъде на един от островите продължават", заяви той.

Кринки и районът наоколо са напълно прочистени, но опитите на украинските въоръжени сили да кацнат на един от островите продължават, каза ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо.

"Кринки е напълно прочистен. Целият район около Кринки също е напълно прочистен. Нашите военни контролират там. Но въпреки това опитите за кацане отново някъде на един от островите продължават", заяви той.

Салдо уточни, че във вторник украинските въоръжени сили са се опитали да десантират от Черно море, но руските военни са осуетили плановете им.

"Бяха унищожени двадесет бойци. Три лодки бяха заловени. Въоръжението на тях също е изцяло на НАТО. Опитите продължават и военните действия продължават, но сега всичко това е по-твърдо контролирано от нашите военни", добави Салдо.

Миналата седмица министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че руската армия е прочистила напълно територията в Кринки в Херсонска област. Той уточни, че украинските въоръжени сили са съсредоточили в Кринки четири бригади от 30-и корпус на морската пехота, които са воювали на различни направления, включително в Мариупол. С тези сили Киев е планирал да пробие Крим. Според Шойгу ВСУ са загубили до 3400 души в боевете за селото.