Руските войски не спират щурмовите действия в района на Авдеевка, Донецка област. Дори загубите в жива сила и техника не са пречка за тях. Както свидетелства началникът на военната администрация на град Авдеевка Виталий Барабаш, през последните 24 часа в района се водят ожесточени боеве и са регистрирани много обстрели и бомбардировки, пише УНИАН.

"Стрелковите боеве не стихват денонощно. Руснаците хвърлят големи сили с пехота и бронирана техника, загубите им са луди, но това не ги спира, щурмовете продължават. Катерят се като обезумели, падат на десетки и след докато пак тръгват.Много са", казва Барабаш.

Според него през последните дни руснаците са започнали да използват по-малко бронирани машини поради повишената влажност.

Според Главното разузнавателно управление на Украйна на Авдеевка е от голямо значение от гледна точка на защитата на украинските територии.

ISW твърди, че руснаците прехвърлят нови сили в Авдеевка, Донецка област, въпреки големите загуби и трудностите при щурмуването на позициите на ВСУ.