В нощта срещу сряда руските военни са нанесли ракетни удари по пунктове за управление и разузнаване на Въоръжените сили на Украйна, се казва в доклад на Министерството на отбраната за хода на военните действия, предава РИА Новости.

"В нощта срещу 30 август въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по командни и разузнавателни пунктове на противника. Целите на удара бяха постигнати. Всички обозначени цели бяха поразени“, обявиха от ведомството.

Снощи руските военни нанесоха ракетни удари по пунктовете за управление и разузнаване на Въоръжените сили на Украйна, се казва в доклад на Министерството на отбраната за хода на спецоперацията.

"В нощта срещу 30 август въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по командни и разузнавателни пунктове на противника. Целите на удара бяха постигнати. Всички обозначени цели бяха поразени“, казаха от ведомството.

От министерството говориха и за ситуацията по основните направления на военните действия в Украйна:

На Донецкото направление подразделенията на руската групировка войски "Юг" с подкрепата на авиацията и артилерията са отблъснали пет украински атаки и са нанесли загуби от 380 военнослужещи убити и ранени, четири бронирани коли, седем автомобила, две гаубици Д-20, оръдие Мста-Б и противотанково оръдие Рапира.

Девет атаки на Въоръжените сили на Украйна бяха отбити на Запорожкото направление. Загубите на ВСУ тук за деня възлизат на до 85 души, танк, три бронирани коли, два пикапа, три артилерийски системи М777 и три гаубици М119, самоходни артилерийски установки: Гвоздика, Богдан и АС-90.

На Купянското направление руската група войски "Запад“, подкрепена от артилерия и тежки огнеметни системи, е отразила три атаки. Въоръжените сили на Украйна са загубили до 100 военнослужещи, три бронирани коли, три автомобила, две оръдия М109, гаубица Д-30, самоходни оръдия "Гвоздика" и Краб.

На Лиманското направление части от руската група войски "Център“ във взаимодействие с авиацията и артилерията са отблъснали атака на щурмова група на Въоръжените сили на Украйна в района на Серебрянското горско стопанство. ВСУ са загубили до 60 войници, две бронирани коли и други превозни средства.

На Южнодонецкото направление части от руската група войски "Изток“ са нанесли удари по войските и техниката на въоръжените сили на Украйна и са нанесли загуби до 120 души личен състав, две бронирани коли, четири автомобила, Д-20 и Д-30 гаубици.

На Херсонското направление руснаците съобщават, че са ликвидирали до 15 украински военнослужещи, две автомобила и една гаубица Д-30.