Серия експлозии са избухнали в град Лвов в Западна Украйна тази нощ при поредна въздушна атака на руснаците, в резултат на които има пострадали, както и щети по инфраструктурата.По-късно бе съобщено и за жертви, като към настоящия момент е потвърдено за трима загинали, предава РБК-Украйна, като се позовава на ръководителя на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки.

"Обект от критична инфраструктура в Лвов е повреден, по предварителни данни има ранени“, обяви Козицки.

Според кмета на Лвов Андрий Садови по време на въздушното нападение в града са били чути поредица от експлозии. "Приятели, сега няма да говорим за последствията от обстрела. Всички градски служби си вършат работата", написа той в своя Telegram. По-късно Садови добави, че вече е потвърдено за четирима ранени в резултат на ракетната атака.

"Бройката се увеличава. Данните се уточняват. Един човек е откаран с линейка в тежко състояние", допълни по-късно кметът на града.

Фрагменти от ракети са ударили жилищна сграда и Държавната служба за извънредни ситуации е започнала операция за изваждане на хора изпод развалините. Козицки добави, че руска ракета е ударила жилищен блок и е възникнал пожар, който бързо е бил потушен.

"Има пострадали. На място работят пожарникари, лекари, специалисти от Държавната служба за извънредни ситуации. На хората се оказва цялата необходима помощ. Спасителите разчистват отломките“.

По последни данни има осем ранени. Нанесени са щети на около 60 апартамента и 50 автомобила.

"Това е най-голямата атака срещу цивилната инфраструктура на Лвов от началото на пълномащабна инвазия. Има убити и ранени. Повече от 50 жилища са унищожени“, каза кметът на Лвов Садови в друго видео от мястото на попаденията.