През нощта руските сили са нанесли поредна масирана атака срещу Украйна с помощта на ударни безпилотни летателни апарати (БпЛА) Shahed. "Няколко десетки“ от тях са били унищожени в южната част на страната, предава УНИАН, като се позовава на данни от ръководителя на Съвместния координационен пресцентър на Южните сили за отбрана Наталия Гуменюк.

"Наистина, нощта отново беше тревожна. Имаше бойна работа, интензивна бойна работа: както контрабатарейна на фронтовата линия, така и на силите на ПВО в по-тиловите райони. И вече има предварителни резултати - 24 Shahed-a бяха унищожени в нашия район на отговорност. Tова са както южните, така и югоизточните райони, където ги изпрати врагът. Ще обобщим и ще ви кажем крайните резултати. Но самият факт е, че продължава терорът в районите, които може да осигурят сили и подкрепа на териториите на предната линия“, отбеляза тя по време на телемаратона.

Гуменюк допълни, че сега руснаците изстрелват повечето от дроновете от източното крайбрежие на Азовско море или от Кримския полуостров, така че те трябва да бъдат "посрещнати“ от силите за ПВО в южните райони на Украйна.

През нощта в Украйна е имало предупреждение за използване на балистични оръжия и авиационни бомби.

Около полунощ украинските ВВС са съобщили, че има заплаха от използване на БпЛА за Днепропетровска област. Впоследствие към нея са добавени Кировоградска, Черкаска и други области.