През цялата нощ срещу петък Въоръжените сили на Русия са обстрелвали обекти в тиловите райони на Украйна, съобщава "Военное обозрение“.

В резултат на използването на безпилотни самолети-камикадзе "Геран“ е поразено едно от съоръженията на пристанищната инфраструктура в Одеса. Около два часа през нощта няколко експлозии избухнаха на други обекти в района на Одеса.

Отново бяха атакувани съоръжения в украинските пристанища на река Дунав. Сред целите са складове за гориво и маслонатоварваща техника. Големи пожари избухнаха на местата на ударите на дроновете.

Освен дроновете-камикадзе, са използвани и крилати ракети "Калибър" с морско базиране, както и ракети Х-39 с въздушно базиране.

Мощни експлозии избухнаха в съоръжения за претоварване на военни товари и присъствие на личен състав от въоръжените сили в Сумска област. Нещо повече, тук първо се състояха ударите, след което местните власти включиха сирените за въздушна тревога, отбелязва изданието.

През нощта са нанесени удари и по райони, контролирани от украинските въоръжени сили в Запорожка област, където целта са били резервни части на ВСУ, които, според канала, командването на украинските въоръжени сили е възнамерявало да изпрати към Работино и Вербово.

През последните няколко дни руските въоръжени сили систематично атакуваха цели и съсредоточения на ВСУ на Южния и Северния фронт. Така по позициите на Киев близо до Купянск се нанасят мощни въздушни удари с високоточно оръжие - авиобомби ФАБ-500 с модули за планиране и коригиране.