През нощта руските сили са нанесли комбинирана въздушна атака срещу територията на Украйна. Предупреждението за опасност от нападение бе обявено в 19:00 часа местно време на 10 ноември и остана в сила до 3:00 часа, предава УНИАН.

По данни на ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в резултат на противовъздушния бой са унищожени 19 ударни БпЛА Shahed-136/131. Освен с дронове, силите на Русия са атакували Украйна и с различни видове ракети. От Черно море е изстреляна Х-31, а от Крим – "Оникс“. Допълва се, че от територията на Белгороска област са регистирани снаряди от С-300.

Според пресслужбата на украинските ВВС руснаците са насочили по-голямата част от атакуващите БпЛА към фронтовите райони. ПВО на страната е задействана в Одеска, Днепропетровска, Харковска, Полтавска, Сумска, Кировоградска и Киевска области.

Говорителят на ВВС на Украйна Юрий Игнат потвърди, че и столицата Киев е била атакувана с "балистика" - "Искандер", "Кинжал" или ракети от С-300 и С-400. Към настоящия момент обаче няма допълнителни подробности за ударите.