Руските войски навлизат и се закрепват в Обуховка в Куркса област – гласния участък на пробива им от Коренево до Бяхово. Очевидно те подготвят атака срещу Любимовка - най-важният опорен пункт на отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в областта. Зад Любимовка е село Зелени Шлях, чиято окупация поставя цялата групировка на украинската армия на север в състояние на оперативно обкръжение, обяснява военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

ВСУ атакуват фланга на настъпващите руски войски на границата на Курска и Сумска облст, южно от Глушково. В сряда те показаха намерението си да ударят в тила настъпващите руски части. Освен това през целия ден в сряда и двете страни незабавно въведоха допълнителни резерви в битка. Вероятно интензивността на боевете тук ще се увеличи днес. За украинската страна изграждането на групировка южно от Глушково е оптимално от логистична гледна точка, но за руската страна, предвид зависимостта й от понтонните преходи на река Сейм, които също редовно се обстрелват, това е изпълнено с проблеми.

Продължават боевете в околностите на Снагост. На североизток, според кадри, появили се в интернет, руски десантчици са разширили зоната на контрол в посока Любимовка и са окупирали част от гората.