Руската армия извърши нова масирана въздушна атака срещу Украйна, продължила близо осем часа, съобщават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на информация от ВВС на страната.

Съгласно разпространените данни, през нощта руснаците са насочили към украинските територии между 38 и 40 ударни дрона Shahed. От тях силите за ПВО на Украйна са успели да свалят 29.

"От 20:00 часа на 17 ноември до 4:00 часа на 18 ноември руските окупатори атакуваха Украйна в северно и югоизточно направление с ударни БпЛА тип Shahed-136/131“, се казва в разпространеното съобщение.

"В резултат на противовъздушния бой бяха унищожени 29 атакуващи БПЛА“,уточниха украинските ВВС.

Атаката е извършена на няколко вълни, на групи, в разлини региони на Украйна.

През нощта предупреждения за въздушно нападение са били обявени няколко пъти. По време на първото е сработила ПВО в Хмелницкия район. По-късно тревога е обяверна в Киев и северните райони на Украйна. Там ВВС на Въоръжените сили на Украйна предупредиха за заплахата от балистични оръжия. Предупреждение е обявено и в Одеска област.

В сутрешните часове Киевската градска военна администрация информира, че руските дронове са изминали сложен маршрут от почти 1000 километра, изпълнявайки сложни маневри, за да достигнат до Киев. Според местните власти са свалени всички БпЛА, насочени към украинската столица – "почти дузина“.