Председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин свика спешна среща с ръководителите на регионалните следствени отдели, темата на която ще бъде високото ниво на престъпност сред мигрантите, както и изпращането на задържани в зоната на бойните действия в Украйна . Това съобщи Telegram каналът Baza.

Срещата е насрочена за днес, 3 септември, чрез видеоконферентна връзка. По-специално, регионите ще трябва да докладват на Бастрикин за работата с престъпленията, извършени от посетители, както и за работата със задържаните след изпращането им в Украйна.

"Според източници, ръководителите на отдели в Москва, Московска област, Санкт Петербург, Башкирия, Саратовска и Самарска области, както и Удмуртската република ще докладват на Бастрикин“, пише Telegram каналът.

Да припомним, че през юни Бастрикин съобщи, че повече от 30 хиляди мигранти, които са получили руско гражданство и не са искали да се регистрират в армията, вече са били "заловени“ в страната. По думите му 10 хиляди от тях са изпратени в Украйна за различни работи.