Командването на руската армия вероятно е взело едно от окончателните решения по отношение на Авдеевка: там ще бъдат прехвърлени остатъците от 90-та танкова дивизия с цел градът да бъде превзет "на всяка цена“. Това увери военният коментатор Александър Коваленко, съобщава УНИАН.

"На Лиманско направление вече започват замени на части от 47-ма танкова дивизия на Първа танкова армия. По-специално към Кременная, Рубежное и Старая Краснянка вече се придвижват подразделения“, обясни Коваленко.

В същото време той отбеляза, че Русия е започнала да изтегля 228-ми мотострелкови полк от 90-та танкова дивизия за възстановяване на боеспособността. "Ако всички подразделения на 90-та танкова дивизия бъдат изтеглени, тогава на място ще остане само 137-ма мотострелкова бригада...която може да бъде подсилена с части, които сега се изтеглят към Кременная“, отбеляза той.

Наблюдателят смята, че това е "интересна“ размяна, която едва ли ще бъде еквивалентна по отношение на силата на споменатите ротации. Подобни "движения“ на Русия могат да се обяснят само с едно според него: "Изглежда, че за командването е важно да смаже Авдеевка възможно най-скоро на всяка цена. Това, между другото, още веднъж показва, че ситуацията там не се развива напълно според планирания сценарий“, обобщава военният наблюдател.