"Руските военни продължават да отблъскват опита за нахлуване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на територията на Курска област", съобщават от Министерството на отбраната на Русия. В сводката на руското ведомство се посочва, че е осуетен опит за пробив на ВСУ в Беловския район, предава ТАСС.

През денонощието са били задействани подразделения на група войски "Север" и на запасните войски, армейската авиация и артилерия, както и ракетните войски.

"Осуетен е опитът на вражески мобилни групи с бронирана техника да проникнат дълбоко в руска територия в районите на селищата Толпино, Журавли и Обща Колодез, унищожени са четири бронетранспортьора (включително два американски Stryker), седем бойни бронирани машини и два автомобила", пише в сводката на руското МО.

"При удари по личния състав и техниката на ВСУ в районите на Стара Сорочница, Коренево, Суджа и Борки, противникът загуби 35 убити и ранени войници, пет танка, четири бойни бронирани машини и три автомобила", се допълва в съобщението.

"Осуетен е опит за пробив на ВСУ в Беловския район, в района на Озерки и Ивановское са унищожени два танка, бойна бронирана машина, полево артилерийско оръдие и два автомобила с боеприпаси", посочват от руското ведомство.

"Оперативно-тактическата ракетна система "Искандер-М" порази самоходна огнева установка "Бук-М1" в района на Любимовка".

"Авиацията и ракетните войски нанесоха удари по резервите на противника в Сумска област, бяха поразени три пускови установки и радиолокационна станция AN/MPQ-65 на американската ЗРК Patriot край Лебедин", съобщават от министерството.

"Силите за противовъздушна отбрана свалиха четири тактически ракети "Точка-У" и 14 безпилотни летателни апарата".