В рамките на операция "Възмездие“ руските сили са атакували обекти в Одеска област, където се произвеждат безпилотни катери, съобщава вестник "Коммерсант“, като се позовава на пресслужбата на Министерството на отбраната в Москва.

От редакцията припомнят, че по-рано стана ясно, че последната атака срещу Кримския мост е била извършена с помощта на два безпилотни надводни апарата.

"Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов възмезден удар с високоточно оръжие с морско базиране по обекти, където се подготвяха терористични действия срещу Руската федерация с помощта на безпилотни катери, както и на мястото на тяхното производство в корабостроителница близо до град Одеса“, поясниха от военното министерство.

В понеделник президентът на страната Владимир Путин обеща отговор на атаката срещу Кримския мост, като допълни, че се подготвят съответните предложения от Министерството на отбраната. В същото време говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че се разработва предложение за отговор на атаката срещу Кримския мост.