Руски войски са установили контрол над град Угледар в т. нар. Донецка народна република (ДНР), съобщава руското Министерство на отбраната, предава РИА Новости.

"В резултат на решителните действия на подразделенията на групировката войски "Восток" е освободено населеното място Угледар на Донецката народна република", посочват от руското ведомство.

руската агенция допълва, че "Угледар е последният голям опорен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в южното направление на Донецк. Сега руските войски ще могат да атакуват Велика Новоселка на границата със Запорожка област и Курахово, където противникът е оборудвал мощни отбранителни линии. Освен това освобождаването на Угледар напълно обезпечи магистралата Донецк-Мариупол и извади Волноваха от опасност".

Предишния ден съветникът на ръководителя на "ДНР" Ян Гагин е заявил пред руската агенция, че на сградата на администрацията на Угледар е поставено руско знаме. На свой ред украинският всекидневник "Страна" съобщи, че въоръжените сили на Украйна са получили заповед от командването да се изтеглят от града.