През изминалото денонощие Въоръжените сили на Украйна безуспешно са се опитали да настъпят в Донецко, Краснолиманско и Южно-Донецко направление. Това е съобщил официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"През изминалото денонощие въоръжените сили на Украйна продължиха безуспешни опити за нападение в Донецко, Краснолиманско и Южно-Донецко направление“, е съобщил той.

Представителят на руското министерство на отбраната е уточнил, че в южно-донецкото и запорожското направление украинската армия е загубила за денонощие до 90 военнослужещи и 4 танка. "Противникът в тези райони загуби до 90 военнослужещи, 4 танка, 15 бойни бронирани машини, 5 пикапа, оръдие FH-70, произведено във Великобритания, както и 2 гаубици Д-20 и 2 Мста-Б“, е добавил Конашенков.

"Загубите на въоръжените сили на Украйна в Краснолиманското направление възлизат на 105 войници. През деня бяха унищожени до 105 украински военнослужещи, 2 танка, 5 бойни бронирани машини, 3 пикапа, самоходни артилерийски установки "Акация“ и "Гвоздика“, както и гаубици Д-20 и Д-30".

Конашенков също така е отбелязал, че през изминалото денонощие Въоръжените сили на РФ са отбили три атаки на Въоръжените сили на Украйна в Краснолиманско направление и са спрели действията на диверсионно-разузнавателната група на противника.

"В Купянското направление Въоръжените сили на Украйна загубиха до 20 военнослужещи, гаубици Мста-Б и Д-20, както и контрабатареен радар", е добавил Конашенков. По думите му в това направление удари на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийски огън от Западната група войски са поразили живата сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Синковка, Тимковка, Новомлинск, Кисловка, Олшана, Котляровка, Красное Первое (Красне Перше) в Харковска област и Стелмаховка в Луганск.