Руските войски са унищожили цех за сглобяване на безпилотни летателни апарати за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) близо до село Велики Бурлук в Харковска област. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните сили и артилерията на групите войски на въоръжените сили на Руската федерация през деня поразиха 107 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и военна техника в 119 района. Освен това в района на селището Велики Бурлук, Харковска област, е унищожен цехът за сглобяване на безпилотни летателни апарати за Въоръжените сили на Украйна“, е заявил той.

Също така, според Конашенков, щабът на оперативния състав на 35-та бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна е ударен близо до село Веселие, Запорожка област. "Складът с боеприпаси на 24-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна е унищожен близо до селището Дачное в Донецката народна република“, е добавил той.