Въоръжените сили на Руската федерация унищожават жива сила и техника на украинските въоръжени сили, които на 6 август започнаха настъпление в пограничните райони на Русия, съобщава министерството на отбраната на Русия в сводката си от 14 август.

Активните действия на частите на групировка войски "Север", ударите на армейската авиация, безпилотните летателни апарати и артилерийския огън са спрели опитите за пробив на мобилни групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) с бронирана техника дълбоко в руската територия в районите на Скрилевка, Левшинка, Семеновка, Алексеевски, Камишни .

В района на Мартиновка са открити и унищожени две украински групи на пикапи.

Руснаците обявяват, че са отразили 6 атаки на части от 115-та механизирана, 80-а и 82-ра десантно-щурмови бригади в районите на населените места Коренево, Олговка, Погребки, Русское Поречное и Черкезское Поречное.

Руското МО отбелязва, че са разбити концентрации на жива сила и техника на 22-ра, 61-ва механизирана, 92-ра десантно-щурмова и 1-ва президентска бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на Локни, Кремяни, Олешня, Свердликов и Дарино.

Самолети са нанесли удари по резервите на украинските въоръжени сили в районите на населените места Юнаковка, Садки, Мирополие, Храповщина, Могрици и Кровное, Сумска област.