"Украинските войски изстреляха ракета С-200 по Таганрог, модифицирана в ударен вариант", съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация, цитира РИА Новости.

"Украинска ракета е открита и прихваната във въздуха от руските системи за ПВО“, са подчертали от ведомството.

Те са уточнили, че на територията на града са паднали осколки от украинска ракета. Министерството на отбраната на Русия е определила инцидента като "терористична атака".

По-рано губернаторът на Ростовска област Василий Голубев заяви, че се предполага, че ракета е избухнала близо до кафене в Таганрог. По-късно той уточни, че ракетата е паднала на територията на Музей на изкуствата. Според ръководителя на района няма загинали при експлозията, пострадали са автомобили и жилищен блок, счупени са прозорци и на съседни сгради. На мястото работят 60 спасители и 17 единици техника.

По последни данни на Министерството на здравеопазването при атаката са ранени 14 души, седем от тях са хоспитализирани, посочва руската агенция.

По-късно губернаторът съобщи, че системите за противовъздушна отбрана са свалили друга ракета в района на Азов. По думите му щетите се уточняват.

Министерството на отбраната е уточнило, че снарядът е бил прихванат край град Азов. Фрагментите от ракетата са паднали в безлюдна местност.