"Системите за противовъздушна отбрана са свалили за едно денонощие щурмов самолет Су-25 на украинските ВВС и 213 украински дрона", съобщи на 20 април руското Министерство на отбраната, предаде "Известия".

"Системите за противовъздушна отбрана свалиха самолет Су-25 на украинските ВВС, 213 украински безпилотни летателни апарата, както и пет управляеми бомби Hammer, произведени във Франция", се посочва в изявление на руското Министерство на отбраната.

Общо от началото на военните действия "за защита на Донбас загубите на украинската армия възлизат на 591 самолета, 270 хеликоптера и над 22 хиляди безпилотни летателни апарата", уточнява руското военно ведомство.

Освен това Министерството на отбраната е съобщило, че подразделенията на групата войски "Център" са подобрили тактическата обстановка и са отбили осем контраатаки на десантни групи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в районите на населените места Новобахмутовка, Ленинское, Первомайское и Новокалиново на така наречената Донецката народна република (ДНР). В резултат на действията на групата войски "Център" загубите на украинската армия възлизат на 355 военнослужещи, две бойни машини на пехотата и пет автомобила".

"По време на контрабатарейния бой бяха поразени: 152-мм САУ "Дана" чешко производство, 152-мм оръдие Д-20, 122-мм САУ "Гвоздика", както и 122 мм гаубица Д-30", са допълнили от ведомството.