"Четирима журналисти от "Известия" и РИА Новости са получили различни наранявания в резултат на атака на Въоръжените сили на Украйна срещу Запорожка област с използване на касетъчни боеприпаси. Журналистът от РИА Новости Ростислав Журавлев е починал по време на евакуацията, състоянието на останалите е стабилно, съобщи руското министерство на отбраната, цитира ТАСС.

"На 22 юли 2023 г. около 12:00 ч. подразделения на Въоръжените сили на Украйна нанесоха артилерийски удар по група журналисти от информационния център "Известия“ и агенция РИА Новости, които подготвяха материали за артилерийските атаки на Въоръжените сили на Украйна с касетъчни боеприпаси на населени места в Запорожка област. В резултат на удара на Въоръжените сили на Украйна с касетъчни боеприпаси четирима журналисти са ранени с различна тежест“, се казва в доклада.

Министерството на отбраната отбеляза, че журналистът от РИА Новости Ростислав Журавлев е починал от раните си по време на евакуацията. "Състоянието на останалите журналисти е средно тежко, стабилно. Няма заплаха за живота. Оказана им е цялата необходима медицинска помощ", допълват от министерството.