Руските войски са превзели редица опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Сергеевка в Луганск, като са навлезли на 1,5 км в дълбочина на отбраната на Украйна. Това е заявил официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитира ТАСС.

"В района на село Сергеевка в Луганската народна република щурмовите отряди на 15-та мотострелкова бригада от 2-ра армия продължиха да развиват успех в Сватовско направление и превзеха редица опорни пунктове на Въоръжените сили на Украйна. Настъплението в дълбочина на отбраната на противника е 1,5 км“, е заявил Конашенков.

Според него западно от Житловка в Луганс "щурмовите отряди на 252-ри и 752-ри мотострелкови полкове на 20-та армия, използвайки резултатите от огневото поражение, атакуваха противника и напреднаха в дълбочината на отбраната му с 3 км."

Конашенков е добавил, че в Краснолиманското направление частите на руската групировка войски "Център“ са отразили четири атаки на ВСУ благодарение на "компетентна отбрана и координирани действия“. Руските военни са отблъснали и живата сила на въоръжените сили на Украйна в районите на Торски и Ямполовка в Донецк, Ново Водяное, Червона Диброва и Кремина в Луганск.

"Руските въоръжени сили са унищожили до 90 украински военнослужещи, 2 бойни машини на пехотата, 3 бойни бронирани машини, 3 автомобила, самоходна артилерийска установка "Гвоздика" и гаубица Д-30 в Краснолиманското направление", е заявил той.