Руските военни са ударили на 20 юли обекти в Украйна, където са се "подготвяли терористични атаки с помощта на дронове", са съобщили от Министерството на отбраната, цитира РИА Новости.

"Тази вечер въоръжените сили на Руската федерация нанесоха пореден удар с високоточно оръжие с морско базиране по обекти, където се подготвяха терористични действия срещу Руската федерация с помощта на ударни безпилотни летателни апарати“, се посочва в доклада.

Поразени са всички посочени обекти, целта на удара е постигната, са подчертали от ведомството.

Само за денонощие руската авиация, артилерия и ракетни войски са поразили 102 части на огневи позиции, жива сила и техника в 123 района. По-специално, те са унищожили склада за гориво на 36-та морска пехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Ривнопол в Запорожка област. Близо до Новомихайловка в Донецк, те са поразили командния пункт на украинската 79-а десантно-щурмова бригада.

През деня системите за противовъздушна отбрана са прехванали 16 снаряда за MLRS HIMARS, а също така са унищожили 14 дрона в Донец и Луганск, както и в Запорожка област.

Министерството на отбраната на Русия също е съобщило за поражението на цели в района на Одеса и Черноморск. "Това е ответен удар след терористичната атака, извършена от киевския режим на Кримския мост", посочва руската агенция.