"Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Курското направление за денонощието възлизат на до 220 военнослужещи и 19 единици бронирана техника", съобщава руското Министерство на отбраната, пресава ТАСС.

Общо по време на бойните действия ВСУ са загубили до 2860 военнослужещи.

Ситуация в региона:

"Група "Север" е отблъснала нападение по направление на Руское Поречное и Гордеевка в Курска област.

В районите на 1 километър западно от Анастасиевка и на 1,5 километра югоизточно от Каучук са унищожени мобилни групи на противника, опитващи се да проникнат дълбоко в руска територия.

Унищожени са вражески личен състав и оборудване в районите на Александрия, Снагости, Мирни, Казашка Локня, Коренево, Плехово и Пушкарное.

Авиацията нанесе удари по резервите, складовете за боеприпаси и гориво на ВСУ в районите на Юриево, Хотени, Ворожба, Иволжанка, Журавка и Бояро-Лежачи в Сумска област".

"През деня загубите на противника достигат 220 военнослужещи и 19 бронирани машини, включително 4 танка, 8 бронетранспортьора и 7 бойни бронирани машини, както и 7 автомобила, 3 пускови установки HIMARS MLRS, 2 транспортно-товарни машини и 2 оръдия на полевата артилерия.

Общо по време на боевете ВСУ са загубили до 2860 военнослужещи, 41 танка, 40 бронетранспортьора, 23 бойни машини на пехотата, 213 бойни бронирани машини, 102 автомобила, четири зенитно-ракетни комплекса, шест ракетни установки за залпов огън, включително три HIMARS MLRS, две транспортно-товарни машини, 22 оръдия на полевата артилерия и три станции за радиоелектронна борба", допълват от руското МО.