"Изтребител-бомбардировач Су-34 е нанесъл удар по концентрация на жива сила и бронирана техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в граничен район на Курска област", според информация публикувана от руското Министерство на отбраната, предава РИА Новости.

"Ударът е бил нанесен по разузнавателни цели с авиационни бомби с универсален модул за планиране и корекция ", се посочва в доклада.

От военното ведомство на РФ са обяснили, че това "позволява нанасянето на прецизни удари от безопасно разстояние от линията на съприкосновение".

"Разузнаването е потвърдило унищожаването на пункта за временно разполагане и бронираните машини на ВСУ, след което екипажът се е върнал безопасно на летището", се посочва още в доклада.

Руската агенция припомня, че на 6 август сутринта части на ВСУ нахлуха в Курска област. Според началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов настъплението им е било спряно. По данни на Министерството на отбраната на РФ от 20 септември по време на боевете в пограничния район на Курск ВСУ са загубили над 15 000 войници, 124 танка и много единици друга техника.