"Военнотранспортен самолет Ил-76 се разби в Белгородска област по време на изпълнение на редовен полет". Според руското министерство на отбраната на борда е имало 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, 6 членове на екипажа и 3 придружаващи лица, предаде ТАСС.

"На 24 януари тази година около 11:00 московско време (10:00 часа българско време) самолет Ил-76 се разби по време на редовен полет в Белгородска област. На борда му имаше 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, транспортирани в Белгородска област за размяна, 6 души екипаж на самолета и 3 придружаващи лица", се посочва в съобщение на руското ведомство.

Както уточняват от руското министерство на отбраната, "комисия на ВКС излетя към мястото на катастрофата, за да установи причините".

Представител на окръжната служба за спешна помощ е съобщил, че екипи на спешна медицинска помощ са отишли ​​на мястото на самолетната катастрофа в Корочански район.

"Линейки от няколко подстанции за медицинска помощ отидоха на мястото на самолетната катастрофа в района, на мястото има също пожарникари и полиция", каза той.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram за инцидента в района, без да предоставя допълнителни подробности. По думите му в момента на място работят следствена група и служители на Министерството на извънредните ситуации на РФ.