"В резултат на решителните действия на подразделенията от групата войски "Център" е освободено селището Гродовка в така наречената "Донецката народна република", се посочва в изявление на министерството на отбраната на Русия, предава ТАСС.

"Гродовка (Покровско направление) е градче, разположено на границата Селидово - Новогродовка - Гродовка, отвъд която за руските войски се открива пътят към Покровск - един от най-големите и стратегически важни за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) градове в западната част на Донецк. Освен това руската армия ще има възможност да проведе настъпление в тила на групировката на ВСУ в Кураховка".

"Също така частите на групировката "Център" отблъснаха десет контраатаки и удариха по войските и техниката на 23-та, 24-та, 33-та, 150-та механизирана, 5-та танкова, 25-та въздушнодесантна, 95-та въздушнодесантна щурмова бригада на ВСУ, 112-та, 117-та, и 120-а бригада на украинските въоръжени сили, 12-а и 14-а бригада на Националната гвардия на Украйна", съобщава още руското МО.