Военнослужещи от десантно-щурмовото подразделение на Западната група на Въоръжените сили на Русия са превзели позиции на украинските въоръжени сили и са пленили украински военни на Купянското направление, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от ТАСС.

Според ведомството, щурмоваците на руските въоръжени сили са се придвижиха напред и са влезли в бой – превзели са опорна точка без особени затруднения, оказали са помощ на ранени военнослужещи от въоръжените сили на Украйна и са изпратили група украински военнослужещи в своя тил , където те са разказали много полезна информация.

Както отбеляза командирът на щурмова група с позивна Ларек, неговият боен път започва с пехотата, така че е напълно наясно какво представляват бомбардировките и как да се скрият от украинските дронове.

"Има ситуации, когато прекарвате два или три дни в укритията. Имахме три групи. Идваха от три посоки, по различни пътища. Една от групите в този момент е била точно зад вражеските линии“, заяви той.