Руската армия е влязла в град Торецк в Донецка област. В момента в населеното място се водят боеве. За това съобщи говорителят на оперативно-тактическата група "Луганск" Анастасия Бобовникова, предава Главред.

"Ситуацията е нестабилна, боевете са буквално за всеки вход. Въоръжените сили на Украйна контраатакуват и си връщат загубените позиции, така че все още е трудно да се прецени каква част от Торецк контролират", съобщава тя.

Според нея руските въоръжени сили вече са напреднали по посока на рудник "Централна" (Рудникът е най-старият в района и днес е част от държавното предприятие за добив на въглища "Торецкугол". Намира се на улица "Историческа" 5).

"Ситуацията обаче постоянно се променя - ту ние отблъскваме техните огневи точки, ту те унищожават някъде нашите. Ние обаче постоянно възстановяваме позициите си и се опитваме да върнем това, което руснаците са заграбили, като им пречим да напредват", заявява Бобовникова.

По данни на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна на Торецкото направление руските войски с подкрепата на авиация са атакували 11 пъти позиции на ВСУ край Торецк, Дилиевка и Нелиповка. Сраженията продължават в още две населени места.