На Кураховско-Покровско руските войски продължават да атакуват Цукурино от различни посоки. Към настоящия момент боевете се водят в покрайнините на селото. Руснаците са предприели пълномащабен щурм срещу отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в населеното място, съобщава военно-аналитичният Telegram канал Military analytics.

Руските войски от север са достигнали района на железопътната гара и се консолидират там. В източната част на Цукурино боевете са продължили цяла нощ. Силите на Москва са се опитали да изтласкат украинския гарнизон отвъд железопътната линия. Най-сериозния опорен пункт на ВСУ е Цукурино е в местната птицеферма, разположена в североизточната част, където се водят тежки боеве.

Трудността на защитата на украинските войски тук е, че основните отбранителни укрепления на са разположени зад Цукурино и са построени за отблъскване на атаки от юг на север. Но руските сили атакуват в обратна посока - от север на юг. Ако Цукурино бъде превзето, това ще отреже украинската групировка в Горняк и Кураховка от основните сили на ВСУ в района.