През изминалото денонощие руските войски са унищожили складове с боеприпаси на 28-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и на 125-а бригада на териториалната отбрана, съобщава вестник "Известия“, като се позовава на говорителя на Министерството на отбраната в Москва генерал-лейтенант Игор Конашенков.

На брифинга Конашенко обясни, че ударите са нанесени с "високоточно оръжие с морско базиране“, без обаче да уточнява какво точно. Той обаче увери, че всички набелязани обекти са били поразени.

"В районите на населените места Курдюмовка и Ямпол в (т.нар.) Донецката народна република са унищожени складове с боеприпаси на 28-ма механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна и 125-а бригада на териториалната отбрана“, обяви Конашенков.

Задачата е била успешно изпълнена от оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на групировките войски на Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация.

Общо през денонощието са поразени 73 артилерийски установки на украинската армия на огневи позиции, както и жива сила и военна техника на ВСУ в общо 96 района.

Освен това руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) са прихванали 11 реактивни системи за залпов огън HIMARS.