Авиацията и артилерията на Източната групировката войски на Русия е пресекла шест опита на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да извършат ротация на части на Южнодонецко направление, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Гордеев.

"Удари от авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи са нанесени по пунктове за временна дислокация, опорни пунктове и места за съсредоточаване на живата сила на 79-та десантно-щурмова бригада на ВСУ в района на Константиновка, Катериновка и Прасковеевка. Шест вражески опита да извършването на ротации на бойци бяха осуетени“, поясни Гордеев.

По думите му в рамките на 24 часа са отбити две атаки на ВСУ в района на Новомихайловка. Унищожени са танк Т-72, ​​лек брониран многоцелеви транспортьор и до 30 военнослужещи на Киев.

Гордеев съобщи също, че с използването на "Ланцет“ и високоточни артилерийски боеприпаси са унищожени танк в района на Золотая Нива, реактивна система за залпов огън БМ-21 "Град“ северно от Водяное, както и самоходна артилерийска установка "Гвоздик“ в района на Нескучное.

Ръководителят на пресцентъра информира още, че само за денонощие ВСУ са загубили над 170 военнослужещи.