Въоръжените сили на Русия са преминали в контраатака край село Пятихатки в Запорожка област, съобщи за РИА Новости Владимир Рогов, ръководител на местното обществено движение "Ние сме заедно с Русия“.

"Активните бойни действия продължават във Василиевското направление. Нашите момчета, отблъснали вражеската атака срещу село Жеребянки, предприеха контраатака и унищожиха врага както с помощта на минометен огън, така и с артилерия, изтласквайки останалата група от Въоръжените сили на Украйна в размер на около 60-70 войници от покрайнините на северната част на село Пятихатки“, поясни Рогов.

Пятихатки остава под руски контрол, но е необходимо украинците да бъдат отблъснати от позициите им, тъй като оттам се опитват да превземат населеното място Жеребянки, откъдето се отваря оперативен изход към Василевка, Енергодар и Токмак, допълни събеседникът на агенцията.

Украинското настъпление на Южнодонецкото, Бахмутско и Запорожското направление започна на 4 юни, като основният удар на ВСУ бе съсредоточен върху последното, твърди агенцията.