Войските на групировката "Център" в района на Серебрянското горско стопанство в Луганска област са поразили щурмова група на Въоръжените сили на Украйна, чието движение е било разкрито от разузнаването, потвърди за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групировката Александър Савчук.

"В района на Серебрянското горско стопанство силите и средствата за разузнаване на група "Център“ разкриха движението на щурмова група от 95-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна. В резултат на въздушен удар противникът понесе загуби в личен състав и техника“, поясни Савчук.

По думите му в Краснолиманско направление подразделенията на групата войски "Център“ са нанесли удари по районите на съсредоточаване на жива сила, огневи оръжия, струпвания на техника, както и по командните наблюдателни пунктове на украинците.

Савчук добави, че през деня руските системи за противовъздушна отбрана са унищожили в това направление безпилотни летателни апарати на ВСУ от типа "Фурия", "Лелека-100" и "Валкирия". Разкрито е и движението на личен състав и техника на 66-та механизирана бригада от ВСУ.