В рамките на ден военнослужещи от руската групировка войски "Восток“ са отблъснали няколко атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в посока Старомайорское на територията на Донецка областта, обяви в интервю за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Олег Чехов.

По думите му подразделенията на групировката в Южнодонецкото направление с подкрепата на артилерия са отбили няколко вражески атаки в посока Старомайорски. ВСУ са претърпели сериозни загуби на жива сила и са били принудени да отстъпят.

Освен това в района, разположен югоизточно от Равнопол, руските артилеристи са ударили пунктове за струпване на украински войници, унищожавайки вражески танк и пикап с личен състав. В Нескучное е поразена гаубица "Гяцинт“, а в района на Нови Комар е поразен екипаж на минометно оръдие.

По-рано бе съобщено, че Първа танкова армия на руските сили е унищожила взвод на ВСУ на Купянско направление. Огън от танкове Т-72Б3, Т-80, гаубици Д-30 и оръдия "Зюмбюл-Б“ са поразили позициите на подразделенията на 32-ра отделна механизирана бригада в района на село Стелмаховка.